Sunday, November 30, 2014

Resepi Puding Roti Sedap

Resepi Puding Roti Sedap


Assalamualaikum dan salam sejahtera korang...

Selamat berhujung minggu dan habiskan masa dengan keluarga dan anak-anak bagi yang dah berkeluarga..Saya dalam kereta ni..bawak mak mertua jalan-jalan...Kate cuti kan..Tak duduk kat rumah la..Hehe..

Oh..Hari ni nak share dengan korang satu resepi.. Boleh buat sarapan ke minum petang ke makan bila-bila pun boleh...Ringkas dan sedap... Anak-anak mesti suka..

Jom kita tengok apa bahan-bahan dan cara buat puding roti sedap ni...

Bahan-Bahan Yang Diperlukan


> 4 keping roti sandwich di dadu kecil
> 2 cawan susu segar rendah lemak
> 3 sudu besar gula perang
> 1 sudu besar vanilla
> 2 biji telur
> 1 keping cheese dipotong kecil
> 2 sudu besar chocolate chip
> mangkuk atau cawan tahan panas


Cara-Cara Penyediaan Puding Roti


1. Susunkan ½  cawan roti yang didadu kecil tadi dalam cawan dan taburkan sedikit chocolate chips dan ketepikan dahulu..

2. Campurkan telur dan gula perang dan kisar sehingga sebati.

3. Masukkan vanilla dan susu segar dalam adunan yang sama dan kisar sehingga sebati.

4. Tuangkan campuran tadi ke dalam cawan roti tadi dan masukkan ½ lagi roti tadi. Kemudian tuang campuran tadi sehingga penuh cawan.

5. Taburkan dengan coklat chip dan keju yang telah dipotong atau diparut

6. Susun cawan dalam dulang dan tuang sedikit air panas ke dalam dulang tersebut.

7. Bakar selama 20-25 minit dengan suhu 180°- 190°..

** Puding ni sedap di makan panas-panas...Manis boleh ikut citarasa sendiri..Boleh gantikan gula perang dengan gula halus...

Selamat mencuba....

# jom order shaklee..Whatsapp nombor kat bawah ni ye..Promo november last hari ni ye...



DAPATKAN PENJIMATAN DALAM PEMBELIAN PRODUK SHAKLEE DENGAN MENDAFTAR AHLI SHAKLEE HARI INI!! 

***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit*** 

Sebarang pertanyaan atau maklumat lanjut :

Hubungi Fatiha (SID : 1150701) sms/whatsapp-------------->012-6602016 Email::fariz3003@gmail.com
Pages : www.facebook.com/bondaseri

Pengedar Shaklee Kawasan Dengkil, Putrajaya dan Stadium Bukit Jalil

"ANDA SEDANG MENCARI PENDAPATAN SAMPINGAN?? INGIN BEKERJA DI RUMAH SAMBIL MENJAGA ANAK?? HANYA DENGAN ONLINE SAHAJA ANDA DAPAT MENJANA 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN?? JOM DAFTAR AHLI SHAKLEE DAN NIKMATI PELBAGAI FAEDAH SHAKLEE DENGAN MODAL SERENDAH RM75 SAHAJA"

Saturday, November 29, 2014

Kini Penyusuan Susu Ibu Lebih Mudah Terutama Semasa Percutian

Kini Penyusuan Susu Ibu Lebih Mudah Terutama Semasa Percutian | Tips Persediaan Ibu Menyusu Untuk Bercuti


Assalamualaikum dan salam sejahtera korang-korang....

Haa...hujung tahun ni mesti ramai yang dah plan untuk pergi bercuti kan...Lebih-lebih lagi cuti sekolah pun dah mula sekarang kan...mesti anak-anak pun dah tanya-tanya bila nak bercuti kan...Anda bercadang nak pergi mana?

Korang ada anak kecil yang masih menyusu badan? Mesti korang rasa macam leceh je nak bercuti ke nak berjalan-jalan ke mana-mana dengan anak kecil yang masih menyusukan...Dulu saya pun macam tu juga...Bila nak ke mana-mana je fikir banyak kali sebab baby kecik lagi..Nak selak-selak baju leceh la..Kan..Kan..Akhirnya duduk kat rumah je la..Sebab terlalu fikirkan susah la leceh la.. Kan rugi tu...

Pernah saya bercuti di legoland tengah tahun ni. Seharian berjalan dan jarang beri susu pada bayi sebab bila berjalan bayi saya asyik tidur je..Masa tu dia baru 2 bulan..saya direct feeding baby dan tak pump..Lepas tu ilmu menyusukan baby semasa bercuti takda..Memang worse la jadinya.. Makan banyak susu pun jadi banyak sangat.. Bila baby jarang menyusu breast jadi sangat bengkak dan sangat sakit..Sampai basah-basah baju dan tudung.. Masa tu pulak memang malu nak menyusukan anak kat tempat awam. Bila sampai kat hotel terpaksa telan panadol sebab terlalu sakit sampai tak boleh tidur.

Tapi kali ni takkan berulang lagi benda yang sama... Sekarang ni banyak dah kemudahan untuk memudahkan ibu menyusu dan memberi keselesaan kepada ibu dan bayi untuk menyusu. Kalau nak bercuti perlu lakukan persediaan lebih awal supaya proses penyusuan bayi semasa bercuti tak terganggu dan terjejas... Jom kita lihat perkongsian di bawah berkaitan persediaan bagi ibu menyusu untuk pergi bercuti.

Tips Persediaan Ibu Menyusu Untuk Pergi Bercuti



Korang hanya perlu sediakan beberapa barangan untuk memudahkan korang menyusukan bayi korang supaya tidak mengganggu keselesaan ibu dan anak sepanjang perjalanan..Antaranya adalah :

i. Baju menyusu
- sekarang ni banyak rekaan pakaian yang mesra ibu menyusu. Mudah untuk ibu menyusukan anak pada bila-bila masa tanpa risau aurat korang terdedah semasa menyusukan anak..Pilih rekaan yang sesuai dengan anda dan perjalanan yang bakal korang lalui..Korang boleh pilih fabrik kain kapas yang lebih selesa dan mudah dipakai.

ii. Bra menyusu
- tak perlu selak habis bra anda untuk menyusukan anak. Ada bra khas untuk ibu menyusu yang memudahkan korang menyusu tanpa ada orang yang perasan anda sedang menyusukan anak. korang hanya perlu bukak butang khas dan sedia untuk menyusukan anak korang.

iii. Pelindung penyusuan
- Pelindung penyusuan ni ada macam-macam bentuk salah satunya seperti apron. Ia membantu melindungi payudara anda sekaligus anak korang daripada terlihat oleh pandangan luar. Pilih pelindung daripada jenis fabrik kapas supaya aliran udara beredar dengan baik dan selesa untuk anak.

iv. Bantal menyusu
- membantu korang berasa selesa untuk menyusukan anak dalam kenderaan sepanjang perjalanan. Dapat mengurangkan rasa lenguh tangan kerana perlu menampung berat kepala bayi.

v. Banyakkan minum air masak
- Ibu disarankan mengambil air masak secukupnya supaya tidak mengalami dehidrasi dan mungkin akan mengganggu penghasilan susu ibu. Ibu perlu menjaga kesihatan diri supaya sentiasa bertenaga. Makan banyak makanan berserat supaya tidak sembelit. Makan dan rehat yang cukup membantu korang terus menyusukan anak..

Ni la antara tips yang dapat membantu korang bercuti sambil menyusukan anak..Elakkan stress semasa bercuti sebab stress boleh sebabkan penghasilan susu berkurangan dan mengganggu proses penyusuan..Enjoy percutian korang tanpa perlu risau...

Selamat bercuti...


DAPATKAN PENJIMATAN DALAM PEMBELIAN PRODUK SHAKLEE DENGAN MENDAFTAR AHLI SHAKLEE HARI INI!!

***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit***

Sebarang pertanyaan atau maklumat lanjut : Hubungi

Fatiha (SID : 1150701)
sms/whatsapp-------------->012-6602016 Email::fariz3003@gmail.com
Pages : www.facebook.com/bondaseri

Pengedar Shaklee Kawasan Dengkil, Putrajaya dan Stadium Bukit Jalil

"ANDA SEDANG MENCARI PENDAPATAN SAMPINGAN?? INGIN BEKERJA DI RUMAH SAMBIL MENJAGA ANAK?? HANYA DENGAN ONLINE SAHAJA ANDA DAPAT MENJANA 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN?? JOM DAFTAR AHLI SHAKLEE DAN NIKMATI PELBAGAI FAEDAH SHAKLEE DENGAN MODAL SERENDAH RM75 SAHAJA"

Friday, November 28, 2014

MANIS GIVEAWAY BY MAMA DARWIISH

MANIS GIVEAWAY BY MAMA DARWIISH



Assalamualaikum dan salam sejahtera korang-korang semua...

Hari ni saya nak join giveaway lagi..Rasa macam ketagih giveaway pulak..Hehe...Giveaway kali ni daripada mama darwiish...Memang manis giveaway ini semanis nama tajuknya...Ada hadiah tau...Hadiah pun manis-manis semuanya...Tapi inshaa Allah tak kena kencing manis pun kalau join...Shaklee kan ada....

Ok..Back to giveaway tadi.. Setiap contest mesti ada syarat yang perlu di patuhi untuk melayakkan penyertaan kita kan..Syarat giveaway ni senang sangat...Korang pun patut join tau..Hadiah dia pun best-best..Dan paling best korang boleh pilih hadiah manis giveaway apa yang korang berkenan..

Jom kita tengok syarat-syarat penyertaannya....



Syarat-Syarat Kelayakan Penyertaan


1. Ada blog
kalau korang nak join kene ada blog..Sebab kena buat entry pasal ni jadi kena la ada blog kalau tak nanti korang nak update entry kat mana kan?

2. Ada akaun facebook
Korang kena ade akaun facebook sebab nanti kena follow fanpage owner giveaway ni dan semua penaja hadiah...

3. Rakyat malaysia atau bermastautin di malaysia

4. Kena patuh semua arahan di atas

Mudah sangat syarat-syaratnya kan...Bila korang dah lulus semua syarat kat atas ni boleh la kita teruskan dengan cara-cara macam mana nak join giveaway ni pulak..


Cara Menyertai Manis Giveaway


1. Buat satu entri dengan tajuk "MANIS GIVEAWAY BY MAMA DARWIISH."

- sedang dalam proses buat entry -

2. Copy & paste banner di GA di atas dan backlink kan ke entry GA ini.

- Done -

3. Anda boleh buat pilihan hadiah. Dibawah entri tuliskan"Saya nak hadiah ............"

- sebenarnya rambang mata nak buat pilihan ni..Jap lagi letak kat bawah la nak adiah apa... -

4. Follow & Add blog dan Fanpage para penganjur dan penaja.

- Done -

5. Hantar link penyertaan di ruangan komen entri ini sahaja.

- Dah siap nanti saya tempekkan link entry ni kat entry manis giveaway ye... -


Senang je...Korang nak tau blog dan fanpage mana yang korang kena follow? Korang klik banner kat atas..Kat situ dah siap link yang perlu korang follow...

ok..Dah settle, sekarang nak pilih hadiah pulak...

Saya nak hadiah 2 kg kerepek ubi pedas basah....Ubi chesse pun boleh...Sebab saya suka makan.. Hehe...

Gud luck tuk saya dan semua peserta...


** kalau nak order shaklee whatsapp je ye...Tq..


DAPATKAN PENJIMATAN DALAM PEMBELIAN PRODUK SHAKLEE DENGAN MENDAFTAR AHLI SHAKLEE HARI INI!! 

***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit*** 

Sebarang pertanyaan atau maklumat lanjut :

Hubungi Fatiha (SID : 1150701) sms/whatsapp-------------->012-6602016 Email::fariz3003@gmail.com
Pages : www.facebook.com/bondaseri

Pengedar Shaklee Kawasan Dengkil, Putrajaya dan Stadium Bukit Jalil

"ANDA SEDANG MENCARI PENDAPATAN SAMPINGAN?? INGIN BEKERJA DI RUMAH SAMBIL MENJAGA ANAK?? HANYA DENGAN ONLINE SAHAJA ANDA DAPAT MENJANA 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN?? JOM DAFTAR AHLI SHAKLEE DAN NIKMATI PELBAGAI FAEDAH SHAKLEE DENGAN MODAL SERENDAH RM75 SAHAJA"

Thursday, November 27, 2014

Tips Elak Anak-Anak Kerap Bergaduh Kerana Berebut Susu Ibu

Tips Elak Anak-Anak Kerap Bergaduh Kerana Berebut Susu Ibu | Anak Kembar dan Tandem Nursing


Assalamualaikum dan salam sejahtera korang...

Ada tak korang-korang yang baca entry ni ada anak kembar? Takpun saudara kembar? Tak pun ada anak saudara kembar? Haa...Bestkan kalau dapat anak kembar...Saya pun teringin juga nak anak kembar ni..Sekali bersalin terus dapat dua atau tiga orang anak kan.....Tapi cabarannya pun mesti besar juga kan..Terutama dalam bab penyusuan...Saya ni pun anak baru 2 orang pun dah tak menang tangan kalau kembar taktau lah macam mana...Allah tau setakat mana kemampuan kita kan..

Sama juga bagi ibu yang lakukan tandem nursing..Iaitu menyusukan anak sekaligus..Banyak kelebihan tandem nursing ni..Terutama dalam membantu meningkatkan penghasilan susu ibu...Saya pun tandem nursing juga..Kakak umur 2 tahun 8 bulan dan adik pula 8 bulan...Kalau menyusu mesti sekaligus sebabnya kalau kakak tengok adik menyusu mesti dia pun nak...Kekadang tu siap berebut-rebut nak susu..Siap kakak cakap lagi 'yang sebelah ni keysha punya, yang sebelah ni adeena punya'..Anak...Anak...

Kat sini saya nak kongsi sikit tips supaya anak tak gaduh-gaduh atau berebut susu ibu khas untuk ibu yang ada anak kembar dan tandem nursing..

Tips Penyusuan Anak Kembar dan Tandem Nursing


Antara tips yang boleh membantu elak anak berebut susu adalah seperti berikut :

> Buat jadual menyusu

- waktu penyusuan bergantung kepada ibu dan anak itu sendiri. Jika anda selesa menyusukan kedua-dua anak secara serentak mulakan dari awal supaya mereka biasa dengan waktu penyusuan yang sama. Jika mereka dah biasa dengan masa penyusuan yang sama mereka tidak akan berebut untuk menyusu sebaliknya mereka akan belajar untuk berkongsi..Macam anak saya dia selalu kata 'bonda kongsi dengan keysha ye..'lagipun bila menyusu pada masa yang sama akan jimatkan masa ibu sebab tak perlu nak gilirkan penyusuan antara anak pertama dan kedua...

> Pilih posisi yang selesa

Pemilihan posisi menyusu sangat penting dalam menjayakan penyusuan susu ibu. Posisi yang selesa membantu ibu menyusukan bayi dengan tenang dan bayi juga akan berasa tenang. Jika anak juga berasa tenang mereka akan menghabiskan penyusuan sehingga mereka kenyang. Tapi kalau sorang anak selesa sorang lagi tak mesti mereka akan berebut nak tempat yang selesa kan...Jadi ibu perlu pastikan posisi penyusuan adalah selesa untuk ibu dan kedua-dua anak..Macam saya selalu menyusu sambil baring..Sebelah nampak tv dan sebelah tak nampak..Jadi kakak selalu bergaduh berebut tempat dengan adik sebab nak nampak tv..Jadi bila saya alih kedudukan supaya dua-dua boleh nampak tv baru senyap dan menyusu sampai kenyang...Boleh juga gunakan bantuan bantal penyusuan jika perlu

> Selang seli posisi

Jangan biarkan anak anda menyusu pada satu payudara yang sama untuk setiap sesi penyusuan. Contohnya kalau mula menyusu kakak menyusu sebelah kanan dan adik sebelah kiri, untuk sesi seterusnya tukar pula kakak sebelah kiri dan adik pula sebelah kanan.biarkan mereka biasa dengan kedua-dua belah payudara anda..

> Berkongsi pengalaman

Cari maklumat, info atau pengalaman daripada ibu-ibu yang pernah menyusukan kembar dan tandem nursing. Dapatkan ilmu baru dan tanya apa yang anda tidak faham atau masalah berkaitan. Banyak info berkaitan penyusuan ini dalam internet. Anda juga boleh mendapatkan khidmat konsultasi dengan pakar laktasi di klinik atau hospital.


Ok lah...Ini sahajalah perkongsian saya untuk hari ni..Harapnya dapatlah membantu korang tak banyak pun sedikt pun ok....Yang paling penting mesti ada ilmu...Tapi ilmu tu perlu dicari dan ditambah setiap hari...Baru lah ada improvement..KaN..Kan...

* kalau nak suplimen bantu tambahkan susu ibu pun ada...Boleh baca kat sini ye....

Semoga bermanfaat ye...


=====================================
** PROMOSI NOVEMBER 2014 **
* BUY 6 FREE 1 OMEGA GUARD *
* BUY TWINPACK LESS 5% DISCOUNT *
=========================================================

DAPATKAN PENJIMATAN DALAM PEMBELIAN PRODUK SHAKLEE DENGAN MENDAFTAR AHLI SHAKLEE HARI INI!! 

***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit*** 

Sebarang pertanyaan atau maklumat lanjut :

Hubungi Fatiha (SID : 1150701) sms/whatsapp-------------->012-6602016 Email::fariz3003@gmail.com
Pages : www.facebook.com/bondaseri

Pengedar Shaklee Kawasan Dengkil, Putrajaya dan Stadium Bukit Jalil

"ANDA SEDANG MENCARI PENDAPATAN SAMPINGAN?? INGIN BEKERJA DI RUMAH SAMBIL MENJAGA ANAK?? HANYA DENGAN ONLINE SAHAJA ANDA DAPAT MENJANA 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN?? JOM DAFTAR AHLI SHAKLEE DAN NIKMATI PELBAGAI FAEDAH SHAKLEE DENGAN MODAL SERENDAH RM75 SAHAJA"

Wednesday, November 26, 2014

Giveaway kerusiburok: Ole-Ole Phuket!

Giveaway kerusiburok: Ole-Ole Phuket!


hai semua blogger! 

seperti yang korang semua maklum, kerusiburok akan bercuti ke Phuket awal Disember ni (baca entri kerusiburok ke : PHUKET (intro)

jadi, kerusiburok bercadang nak bagi ole-ole dari Phuket kepada blogger2 sekalian.

bermula 25 Nove 2014 hingga 3 Dec 2014
KLIK banner di atas untuk sertai.

OLE-OLE utama akan diberi kepada 3 pemenang bertuah. 
tapi kalau ramai yang join segmen giveaway ni, 
saya akan tambah 7 lagi ole-ole untuk blogger bertuah! 
hehehe

3 x Ole-Ole Utama = T-shirt kenangan dari Phuket
(sebab tu conduct giveaway awal-awal, nanti pemenang boleh dapat saiz baju yang betul hehe)


JOM SERTAI! Mana tahu korang bertuah! Klik Banner kat atas tu ye untuk syarat yang simple :)


jom join ramai-ramai. ajak blogger lain sekali yer! 
di samping bersegmen, boleh jugak kita berblogwalking dan berkenalan! hehehe

babai.


DAPATKAN PENJIMATAN DALAM PEMBELIAN PRODUK SHAKLEE DENGAN MENDAFTAR AHLI SHAKLEE HARI INI!! 

***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit***

 Sebarang pertanyaan atau maklumat lanjut :

 Hubungi Fatiha (SID : 1150701) sms/whatsapp-------------->012-6602016 Email::fariz3003@gmail.com
Pages : www.facebook.com/bondaseri

 Pengedar Shaklee Kawasan Dengkil, Putrajaya dan Stadium Bukit Jalil

"ANDA SEDANG MENCARI PENDAPATAN SAMPINGAN?? INGIN BEKERJA DI RUMAH SAMBIL MENJAGA ANAK?? HANYA DENGAN ONLINE SAHAJA ANDA DAPAT MENJANA 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN?? JOM DAFTAR AHLI SHAKLEE DAN NIKMATI PELBAGAI FAEDAH SHAKLEE DENGAN MODAL SERENDAH RM75 SAHAJA"

Tuesday, November 25, 2014

Tiada Lagi Tangan Pecah-Pecah Akibat Alergik Sabun Pencuci

Tiada Lagi Tangan Pecah-Pecah Akibat Alergik Sabun Pencuci | Sistem Pencucian Shaklee


Assalamualaikum dan salam sejahtera korang...

Semalam dah cerita pasal perbezaan sistem pencucian shaklee dan dish wash concentrate kan.... Lepas tu janji nak sambung cerita pasal ni hari ni kan...Ok..Kita sambung lagi review pasal produk dalam rangkaian sistem pencucian shaklee ni..

Ada 4 produk dalam rangkaian ni iaitu cecair pencuci pinggan, sabun basuh baju, pelembut pakaian dan pencuci serbaguna. Semalam kita dah cerita pasal cecair pencuci pinggan...Memang best..Lain daripada yang ada kat pasaran sekarang ni.

Jom kita tengok produk yang seterusnya...

Sistem Pencucian Shaklee


> Fresh Laundry Concentrate Powder

- pekat. 1 kotak boleh membasuh sehingga 88 kali basuhan. Tak perlu letak banyak.. 1 aun untuk cucian muatan sederhana.

- Kebanyakan sabun basuh mengandungi bahan kimia yang boleh rosakkan kulit. Cuba ambil sabun basuh kita dengan tangan yang basah mesti tangan kita rasa panas kan...

- prestasi tinggi, pembersih enzim diaktifkan untuk mengekalkan warna pakaian. Membantu mengekalkan warna pakaian berwarna dan memutihkan pakaian putih.

- selamat pada semua jenis kain dan berkesan dalam air sejuk atau suam. Tidak merosakkan pakaian dan takda peluntur yang boleh mereputkan pakaian

- dirumus membantu cegah pencelup dalam pakaian berwarna dari memindahkan dari satu pakaian kepada pakaian lain


> Soft Fabric Concentrate

- Berbau bersih, pelembut fabrik seperti sutera yang mengurangkan kedut.

- boleh digunakan sehingga 64 kali cucian..Dapat melembutkan banyak pakaian dan jimat kos..Guna sikit pun dah ok..

- melembutkan kain dan mengurangkan kedut semasa membasuh..Biasa pakaian lepas basuh akan kedut banyak kan...Guna ni kedut pun segan-segan je nak keluar...

- cara penggunaan yang berkesan. Hanya ½ oz sahaja untuk basuhan sederhana dan 1 oz untuk basuhan penuh.  Campur dengan 1 cawan air suam dan tuang dalam dispenser pelembut pakaian pada permulaan basuhan. Kalau guna tangan cairkan ¼ oz dalam 1 cawan air dan kacau rata. Masukkan dalam bilasan terakhir. Jangan tuang terus ke pakaian..


> Basic H² Organic Super Cleaning Concentrate

- Pencuci serbaguna. Macam-macam anda boleh cuci dengan basic H ni...

- berkepekatan tinggi. 16 oz menghasilkan sehingga 48 gelen bancuhan yamg selamat dan berkesan mencuci bermacam-macam benda..

- menghilangkan kotoran, gris dan menghilangkan kotoran pada semua permukaan. Boleh basuh sayur, basuh dapur

- tak perlu bilas dan tanpa sisa dan tanpa toksik, tiada bahan kimia berbahaya

- cara penggunaan

* pembersihan serbaguna - ¼ sudu + 16 oz air
* tingkap dan cermin - 1 ke 2 titik + 16 oz air
* menyahgris - 1 ½ sudu teh + 16 oz air
* penggunaan lebih besar - 2 oz + 1 gelen air


jangan risau..Semua ni betul-betul selamat dan mesra alam..Nak cuba? Jom order sekarang..Hubungi nombor di bawah...Tak rugi dan tak menyesal cuba..Memang berbaloi dan berkesan...

sistem pencucian shaklee lembut pada tangan dan tidak mengandungi bahan berbahaya

** nanti kita cerita pasal get clean water pitcher pulak ye..Yang ni pun menarik juga...



=====================================
*** PROMOSI NOBEMBER 2014 ***
** BUY 6 FREE 1 OMEGA GUARD **
* BUY TWINPACK LESS 5% DISCOUNT *
=====================================


DAPATKAN PENJIMATAN DALAM PEMBELIAN PRODUK SHAKLEE DENGAN MENDAFTAR AHLI SHAKLEE HARI INI!!

***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit***

Sebarang pertanyaan atau maklumat lanjut:

Hubungi Fatiha (SID : 1150701) sms/whatsapp-------------->012-6602016 Email::fariz3003@gmail.com
Pages : www.facebook.com/bondaseri

Pengedar Shaklee Kawasan Dengkil, Putrajaya dan Stadium Bukit Jalil

"ANDA SEDANG MENCARI PENDAPATAN SAMPINGAN?? INGIN BEKERJA DI RUMAH SAMBIL MENJAGA ANAK?? HANYA DENGAN ONLINE SAHAJA ANDA DAPAT MENJANA 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN?? JOM DAFTAR AHLI SHAKLEE DAN NIKMATI PELBAGAI FAEDAH SHAKLEE DENGAN MODAL SERENDAH RM75 SAHAJA"

Monday, November 24, 2014

Selamatkah Bahan Pencuci Di Rumah Anda?

Selamatkah Bahan Pencuci Di Rumah Anda? | Shaklee Bukan Sekadar Suplimen | Sistem Pencucian Shaklee


Assalamualaikum dan salam sejahtera korang....

Hari ni taknak cerita pasal suplimen..Kita cerita pasal cuci-menyuci pulak ye..Kat rumah korang mesti ada guna sabun basuh baju, sabun basuh pinggan, pelembut pakaian dan pembersih serbaguna kan...Kan...korang pasti ke apa yang korang guna tu betul-betul selamat? Mahal tak semestinya berkualiti dan betul-betul selamat kan..Murah pun tak semestinya tak selamat..

Tapi yang pasti ada yang lagi selamat...Shaklee ada keluarkan satu rangkaian produk pencucian..Produk-produk ni sangat berbeza dengan produk yang ada di pasaran...Nak tau apa perbezaannya? Bila anda dah tau mesti teruja nak guna..Bila dah guna mesti jatuh cinta dengan produk-produk ni...Tak tipu punye..Ramai dah cuba dah puas hati...berbeza memang berbeza..Hahaha

mari kita lihat apa yang berbeza sangat produk shaklee ni dengan produk-produk lain... Sila baca sehingga habis ye..Tak rugi punya...


Perbezaan Produk Pencucian Shaklee Berbanding Produk Pencucian Lain


i. Selamat
- tidak toksik
- bukan wasap toksik
- bukan bahan kimia berbahaya
- bebas bauan
- lembut pada tangan
- pH seimbang
- bukan klorin
- hipoalergenik

ii. Berkuasa
- menanggalkan minyak
- ultra-pekat
- gunakan hanya separuh sukatan
- buih yang banyak dan tahan lama
- sesuai dalam semua suhu

iii. Mesra alam
- sumber bahan semulajadi
- surfaktan biodegradasi
- pembungkusan boleh dikitar semula
- tiada peluntur klorin
- tiada pembersihan sebatian organik mudah meruap
- tiada fosfat
- tiada nitrat
- tiada borat
- tiada ujian haiwan

iv. Bijak
- dapat menjimatkan wang
- formula pekat

haa....Berbeza kan...Dah tau apa yang berbeza sekarang kita tengok apa produk-produk yang ditawarkan dalam rangkaian pencucian shaklee ni...

Sistem Pencucian Shaklee


1. Dish Wash Concentrate

- lembut pada tangan. Sesuai untuk orang yang alergik dengan sabun dab buih..Macam adik saya, dia memang tak boleh basuh pinggan dan basuh kain sebab nanti kulit tangan dia pecah-pecah.. Sampaikan cap jari dia pun takda..

- semulajadi, berasaskan tumbuhan. Takda pewangi dan bahan kimia berbahaya...Yang ni memang takda bau..

- Tahan lama kerana kepekatannya. Guna sikit je dah boleh tanggalkan kesan minyak. Macam pencuci lain tu kekadang guna banyak pun pinggan masih berminyak lagi.

- menjadikan pinggan bersih berkilau

- guna setitik je dah boleh cuci beribu-ribu pinggan..Macam dalam iklan tu..Hehe...Kalau beribu-ribu tu nampak sangat tipu..Takda la setitik je boleh basuh sampai beribu-ribu pinggan kan...beberapa titis boleh basuh banyak pinggan la..


Nak tau apa lagi yang ada dalam rangkaian sistem pencucian shaklee ni?? Ha...Saja nak buat korang tertanya-tanya...Produk yang lain saya cerita kat entry esok la ye..Inshaa Allah...Jangan marah ha...

** siapa-siapa nak order shaklee hubungi nombor saya kat bawah ni ye....Tq...

*** on my way ke rumah kakak ni..Hujan lebat oooo...may Allah ease and save our journey.. Aamiin...

DAPATKAN PENJIMATAN DALAM PEMBELIAN PRODUK SHAKLEE DENGAN MENDAFTAR AHLI SHAKLEE HARI INI!! 

***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit*** 

Sebarang pertanyaan atau maklumat lanjut :

 Hubungi Fatiha (SID : 1150701) sms/whatsapp-------------->012-6602016 Email::fariz3003@gmail.com
Pages : www.facebook.com/bondaseri 

Pengedar Shaklee Kawasan Dengkil, Putrajaya dan Stadium Bukit Jalil

"ANDA SEDANG MENCARI PENDAPATAN SAMPINGAN?? INGIN BEKERJA DI RUMAH SAMBIL MENJAGA ANAK?? HANYA DENGAN ONLINE SAHAJA ANDA DAPAT MENJANA 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN?? JOM DAFTAR AHLI SHAKLEE DAN NIKMATI PELBAGAI FAEDAH SHAKLEE DENGAN MODAL SERENDAH RM75 SAHAJA"

Sunday, November 23, 2014

1st GiveAway By Anamizu

1st GiveAway By Anamizu | Jom Sertai Ramai-Ramai

Assalamualaikum dan salam sejahtera korang-korang semua....

Harini first time nak join giveaway...Dulu-dulu penah juga join giveaway ni..Tapi takda rezeki nak menang...Tak menang pun takpa saja je nak memeriahkan contest blog ni.. Tapi kalau menang Alhamdulillah..

Hadiahnya pun boleh tahan juga..Siapa nak bagi free-free camtu kan....Ok..Jom kita cerita sikit pasal giveaway ni ye.. Ni giveaway pertama blog anamizu sempena beliau berjaya update entry ke-100... Setiap contest mesti ada syarat-syarat yang perlu di penuhi bagi melayakkan kita menyertainya kan..Kan...

Jadi, jom kita tengok apa syarat-syarat wajib contest ni ye...


Syarat-Syarat Penyertaan


1.Follow blog anamizu
- DONE -

2.Copy paste banner GA dan backlink kat entry ni.
- DONE -

3.Tempek je link entry engkorang kat ruangan komen entry ni SAHAJA.
- LEPAS SIAP NI SAYA TEMPEKKAN YE..

4.Wajib follow semua para penaja GiveAway ni.
- DONE FOLLOW BLOG -

Ha...Senang je kan syaratnya...Jom join ramai-ramai..Bagi meriah lagi giveaway ni..Hadiah-hadiah disponser oleh rakan-rakan blogger anamizu....Nak tau apa hadiah dan siapa sponsernya? Sila la jenguk blog anamizu ye..Kalau da tengok sila join sekali...Hehe..

Giveaway ni akan tamat pada pukul 12 tengahari 28 November 2014..Tinggal beberapa hari je lagi..Cepat...Cepat..

Oklah..Nak tempekkan entry ni kat blog anamizu pulak ni...Ramai tau yang join...Saya taknak ketinggalan...Anda bagaimana?

** Oh lupa pula...Siapa-siapa nak order shaklee boleh whatsapp nombor kat bawah ni ye..Sms pun boleh..


DAPATKAN PENJIMATAN DALAM PEMBELIAN PRODUK SHAKLEE DENGAN MENDAFTAR AHLI SHAKLEE HARI INI!! 

***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit***

Sebarang pertanyaan atau maklumat lanjut :

Hubungi Fatiha (SID : 1150701) sms/whatsapp-------------->012-6602016 Email::fariz3003@gmail.com
Pages : www.facebook.com/bondaseri

Pengedar Shaklee Kawasan Dengkil, Putrajaya dan Stadium Bukit Jalil

"ANDA SEDANG MENCARI PENDAPATAN SAMPINGAN?? INGIN BEKERJA DI RUMAH SAMBIL MENJAGA ANAK?? HANYA DENGAN ONLINE SAHAJA ANDA DAPAT MENJANA 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN?? JOM DAFTAR AHLI SHAKLEE DAN NIKMATI PELBAGAI FAEDAH SHAKLEE DENGAN MODAL SERENDAH RM75 SAHAJA"

Saturday, November 22, 2014

Bantuan Rakyat 1 Malaysia 2015 | BR1M 4.0 2015

Bantuan Rakyat 1 Malaysia 2015 | BR1M 4.0 2015 | Permohonan Baru dan Kemaskini


Assalamualaikum dan salam sejahtera korang...

Ha...Mesti ramai sukakan bila orang bagi duit...Siapa yang tak suka kan...Ada?? Sila angkat tangan kalau tak suka...Hari ni nak cerita pasal ini bantuan la..

Pagi tadi masa tengah sarapan dengan en.husband..Arini sarapan awal sikit sebab arini husband keje..anak jiran datang hantar surat BR1M...Macam yang dekat bawah ni..


Surat kemaskini maklumat pemohon...Bagi sesiapa yang belum mohon boleh buat permohonan baru secara online di portal rasmi BR1M...atau isi borang dan hantar ke LHDN...Bermula 1 Disember 2014 hingga 31 Disember 2014...

Bagi kategori isi rumah berpendapatan RM3000 ke bawah pembayaran berjumlah RM950 akan dibuat sebanyak 3 kali setahun. Bermula pada bulan januari sebanyak RM300, bulan Mei sebanyak RM300 dan pada bulan september sebanyak RM350..

Bagi isi rumah berpendapatan RM3000-RM4000 pembayaran berjumlah RM750 akan dibuat sebanyak 3 kali. Bermula pada Januari dan mei sebanyak RM200 masing-masing dan pada bulan september sebanyak RM350..

Bagi individu bujang yang layak iaitu berumur 21 tahun ke atas dan pendapatan kurang RM2000 akan menerima sebanyak Rm350 sekali bayar bermula bulan januari..Tak layak bagi pelajar IPT sebab diorang akan dapat baucer buku..

Bagi pemohon isi rumah dan warga emas, disarankan untuk mengisi nama waris bagi skim khairat kematian. Waris terhad kepada suami isteri, ibu bapa dan anak sahaja...

Bagi pemohon lama perlu kemaskini maklumat je..Contohnya tambah tanggungang ke, tukar akaun ke, tukar alamat ke, tukar pasangan ke....Ops...Hehe..Gurau je...

Maklumat lanjut korang boleh tengok kat website rasmi BR1M ok...

** gunakan duit yang diberi secara berhemah dan berfaedah ye...
*** nak masak untuk malam ni pulak...Pening fikir nak masak apa...Ada idea tak? Share sikit kat komen...Yang ringkas dan pastinya sedap la....

**** Sesiapa yang nak order shaklee boleh whatsapp je kat nombor di bawah ye..Sms pun boleh...


=====================================
*** PROMOSI NOVEMBER 2014 ***
** OMEGA GUARD BUY 6 FREE 1 **
* BUY TWINPACK LESS 5% DISCOUNT *
=====================================

DAPATKAN PENJIMATAN DALAM PEMBELIAN PRODUK SHAKLEE DENGAN MENDAFTAR AHLI SHAKLEE HARI INI!!

***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit***

Sebarang pertanyaan atau maklumat lanjut :

Hubungi Fatiha (SID : 1150701) sms/whatsapp-------------->012-6602016 Email::fariz3003@gmail.com
Pages : www.facebook.com/bondaseri

Pengedar Shaklee Kawasan Dengkil, Putrajaya dan Stadium Bukit Jalil

"ANDA SEDANG MENCARI PENDAPATAN SAMPINGAN?? INGIN BEKERJA DI RUMAH SAMBIL MENJAGA ANAK?? HANYA DENGAN ONLINE SAHAJA ANDA DAPAT MENJANA 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN?? JOM DAFTAR AHLI SHAKLEE DAN NIKMATI PELBAGAI FAEDAH SHAKLEE DENGAN MODAL SERENDAH RM75 SAHAJA"

Friday, November 21, 2014

Badan Bertambah Sakit Dan Lemah Selepas Makan Suplimen Shaklee?

Badan Bertambah Sakit Dan Lemah Selepas Makan Suplimen Shaklee? | Krisis Penyembuhan


Assalamualaikum dan salam sejahtera korang...

Nak tanya dekat korang yang makan suplimen atau pernah makan suplimen, masa korang awal-awal makan atau 2 ke 3 bulan ke ada tak rase penyakit korang makin teruk ke atau badan lemah ke sakit-sakit ke? Ha...Ada tak? Kalau ada korang buat apa?teruskan makan atau berhenti terus? Mesti korang dah tau kenapa jadi camtu kan...

Pada yang belum tahu atau yang baru nak cuba makan jangan takut..Kang baca pasal ni tak jadi pulak nak makan... Mari kita tengok kenapa jadi macam tu..Dan apa sebenarnya yang berlaku..

Apa Itu Krisis Pemulihan | Tempoh Pemulihan


Sesetengah orang akan melalui satu jangkamasa penyesuaian tubuh apabila mula mengambil suplimen. Ianya merupakan tindakbalas tubuh kerana kekurangan khasiat disebabkan oleh tabiat pemakanan kita. Apabila makanan berkhasiat dibekalkan dengan mengejut oleh suplimen yang kita ambil, berlakulah krisis pemulihan.

Penyakit yang pernah kita hidapi mungkin akan kembali semasa tempoh penyesuaian ini berlaku, namun ia hanya untuk beberapa hari atau beberapa bulan bergantung kepada tubuh badan seseorang. Kalau tubuh lemah lagi lama masa yang diambil untuk pulih.

Keadaan ini berlaku disebabkan oleh toksin yang telah lama tertimbun dalam tubuh kita seperti sisa-sisa, makanan berkimia, lemak dan stress ditambah dengan diet yang tak seimbang, kurang tidur, antibiotik atau pengambilan ubatan. Suplimen membantu mempertingkatkan sistem imun kita, kebolehan detoksifikasi serta pengawalan organ

Semasa proses ini berlangsung anda mumgkin akan mengalami simptom-simptom seperti :

  • pening
  • kelesuan
  • sakit kepala
  • ketidakhadaman
  • cirit-birit
  • kahak berlebihan
  • kencing yang keruh
  • berasa panas dan berpeluh
* simptom-simpton ini berbeza-beza untuk setiap individu dan biasanya akan berlangsung selama 1 hingga 2 minggu atau mungkin

Apa Yang Perlu Anda Lakukan Sepanjang Tempoh Ini



Krisis penyembuhan umpama mengupas bawang dari satu lapis ke lapis yg lain hingga sihat. Sakit yg pernah dihadapi masa dulu akan berulang semula untuk sementara waktu.

1. Teruskan minum air mineral sebanyak mungkin sekurang-kurangnya 3-4 liter sehari. Sebaiknya air beralkali dengan mineralnya.  System lymphatic (cecair yg menyerap toksin, bakteria, phatogen akan ditapis oleh lymphnotes) dan kencing (buah pinggang) memerlukan air yg cukup atau elektrolit yg seimbang dalam badan untuk pembuangan toksin. Sakit kepala menunjukkan tidak cukup air. air berfungsi sebagai agen pembersihan

2. Jangan ambil makanan ringan, makanan yg telah diproses (burger, saussage), daging merah & lemak (kerana penghadaman perlukan tenaga, jangan bebankan sistem penghadaman), makanan putih (nasi, gula, roti, produk tenusu) , ayam (yg diberi antibiotik) , minuman bergas,  ubat (dadah termasuk kafein) semuanya akan menghapuskan enzim dalam badan, membunuh simptom dan melambatkan proses nyahtoksin.

3. Makan makanan yang mengandungi vitamin C seperti buahan (bukan cordial) dan sayuran dapat membantu mempercepatkan nyahtoksin.

4. Banyak berehat, tenangkan fikiran & emosi dengan zikir dan Al-quran.  Bersenam dan urutan badan, refleksologi kerana pergerakan otot akan membantu proses pengasingan toksin dalam badan yang bermula dari kepala hingga kaki. Rasa yakin dan positif akan menjana aura tenaga dalaman kerana semua organ bergabung membuang toksin dan penyakit.Proses pemulihan ini bersifat sementara walaupun ada ketika krisis pemulihan lebih teruk dari sakit kronik tetapi ianya perlu diteruskan. banyakkan bersabar, berdoa dan istiqamah.

=====================================
* PROMOSI NOVEMBER 2014 *
** BUY 6 FREE 1 OMEGA GUARD **
*** BUY TWINPACK LESS 5% DISCOUNT ***
=====================================

DAPATKAN PENJIMATAN DALAM PEMBELIAN PRODUK SHAKLEE DENGAN MENDAFTAR AHLI SHAKLEE HARI INI!! 

***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit***

Sebarang pertanyaan atau maklumat lanjut :

Hubungi Fatiha (SID : 1150701) sms/whatsapp-------------->012-6602016 Email::fariz3003@gmail.com
Pages : www.facebook.com/bondaseri

Pengedar Shaklee Kawasan Dengkil, Putrajaya dan Stadium Bukit Jalil

"ANDA SEDANG MENCARI PENDAPATAN SAMPINGAN?? INGIN BEKERJA DI RUMAH SAMBIL MENJAGA ANAK?? HANYA DENGAN ONLINE SAHAJA ANDA DAPAT MENJANA 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN?? JOM DAFTAR AHLI SHAKLEE DAN NIKMATI PELBAGAI FAEDAH SHAKLEE DENGAN MODAL SERENDAH RM75 SAHAJA"

Thursday, November 20, 2014

Resepi Udang Masak Lemak Cili Api Cepat dan Mudah

Resepi Udang Masak Lemak Cili Api Cepat dan Mudah


Assalamualaikum dan salam sejahtera korang....

Hari ni nak share resepi pulak...Ini semalam punya menu dinner.. First time masak udang masak lemak cili api..Selalu buat guna ayam dengan ikan je.. Resepi ni saya ambil kat blog ni....Akmar Ahmad Tah..Kalau korang nak tengok resepi bole simggah blog beliau..Bukan takat resepi je..Macam-macam ada...

Tapi saya tak ikut 100% resepi tu sebab tak cukup bahan...Hehe..Saya ambil yang paling asas je..Nak tengok resepi  saya? Jom-jom tengok kat bawah ye...

Resepi Udang Masak Lemak Cili Api Ringkas


Ni resepi paling ringkas la sebab tak cukup bahan ye...Tapi rasa sedap juga.... Jom tengok bahan-bahan dan cara penyediaannya...

Bahan-bahan

> Udang kertas
> Bawang merah
> Bawang putih
> Halia
> Serai
> Cili padi
> Cili merah
> Kunyit hidup
> Timun / tomato
> Asam keping & garam
> Minyak masak


Cara-cara penyediaannya

1. Mula-mula tumbuk bawang merah, putih, halia, cili api, cili merah dan kunyit.

2. Kemudian tumis bahan-bahan tumbuk dan serai sehingga naik bau

3. Masukkan udang dan tumis seketika.

4. Masukkan santan dan air. Kalau suka pekat letak sikit je air.

5. Masukkan asam keping dan timun. Biarkan sehingga mendidih

6. Akhir sekali tambahkan tomato dan perasakan dengan garam dan serbuk perisa..

** saya guna garam je sebab husband tak suka letak serbuk perisa, sakit kepala katanya..
*** tomato biasa orang letak sikit je kan...Tapi saya letak banyak sebab famili saya memang gila tomato...

Siap dah menu dinner saya semalam...Menu tambahan ada kangkung goreng dan ayam goreng..

kalau nak resepi lengkap singgah la kat blog atas tadi ye..

Selamat mencuba!!

DAPATKAN PENJIMATAN DALAM PEMBELIAN PRODUK SHAKLEE DENGAN MENDAFTAR AHLI SHAKLEE HARI INI!! 

***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit*** 

Sebarang pertanyaan atau maklumat lanjut :

Hubungi Fatiha (SID : 1150701) sms/whatsapp-------------->012-6602016 Email::fariz3003@gmail.com
Pages : www.facebook.com/bondaseri 

Pengedar Shaklee Kawasan Dengkil, Putrajaya dan Stadium Bukit Jalil

"ANDA SEDANG MENCARI PENDAPATAN SAMPINGAN?? INGIN BEKERJA DI RUMAH SAMBIL MENJAGA ANAK?? HANYA DENGAN ONLINE SAHAJA ANDA DAPAT MENJANA 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN?? JOM DAFTAR AHLI SHAKLEE DAN NIKMATI PELBAGAI FAEDAH SHAKLEE DENGAN MODAL SERENDAH RM75 SAHAJA"

Wednesday, November 19, 2014

Bloglist Aynorablogs.Com Tahun 2015

Bloglist Aynorablogs.Com Tahun 2015


Assalamualaikum dan salam sejahtera korang...

Hari ni nak join segmen lagi...Seronok pulak join segmen-segmen ni...Hahaha...Kali ni saya join segmen tuk bloglist anjuran Aynorablogs.com pula....

Siapa yang join segmen ni blog mereka akan disenaraikan dalam bloglist Aynorablogs.com sepanjang tahun depan...Giler best kan...Rugi tak join ok...Boleh kenal-kenal dengan blogger lain..

Syarat-syarat kali ni pun tak susah mana...Kalau taknak buat memang la susah..Tapi kalau hati tu nak buat senang je.. ** no more excuses **

Ok..Takyah sembang banyak.. Jom kita tengok apa syarat-syarat segmen kali ni.. 



Syarat- Syarat Bloglist Aynorablogs.com Tahun 2015



1. Terbuka kepada semua blogger di seluruh Malaysia
- saya blogger Malaysia -

2. Buat satu entri dengan tajuk "Bloglist Aynorablogs.Com Tahun 2015" dan backlink kan ke blog ini.

- in progress ni.. -

3. Tuliskan serba ringkas tentang diri dan blog anda.
- saya ceritakan dibawah nanti ye....Sila baca... -

4. Bloglist Aynorablogs.Com Tahun 2015 berlangsung selama setahun dari 1/1/2015 - 31/12/2015.
- lama kot setahun tu... -

4. Tinggalkan URL entri anda tersebut diruangan komen di bawah.
- akan tinggalkan jejak di entry tersebut selepas entry ini disiapkan... -

5. Like fanpage aynorablogs.com.
- Done -

Syarat yang nombor 3, ringkasan tentang diri dan blog..Ok.. Nama saya Nurfatihah ada dua anak perempuan..Saya mula berblog dengan blog A Gift Of Love pada tahun 2009 rasanya...lepas tu lama stop sebab feeling-feeling buSy...Hahaha...

Sekarang ni kembali berblog tapi guna blog baru iaitu Bonda Seri Shoppe..Blog lama masih ada tapi tak update...Mungkin akan diupdate juga nanti..

Blog yang baru ni khas untuk produk jualan saya...Sebab baru berjinak-jinak jual supplimen kesihatan shaklee...Siapa nak beli boleh order pada saya ye...Eh...Terpromote pulak...Kat sini ada la bg tips-tips kesihatan, resepi, famili, info-info produk..Sikit-sikiT pasal penyakit..Blog ni lebih kepada ibu hamil, menyusu, anak-anak, wanita..Ada juga perkongsian berkaitan agama...

Nak tau lagi?? Jom singgah blog saya...

DAPATKAN PENJIMATAN DALAM PEMBELIAN PRODUK SHAKLEE DENGAN MENDAFTAR AHLI SHAKLEE HARI INI!! 

***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit***

Sebarang pertanyaan atau maklumat lanjut :

Hubungi Fatiha (SID : 1150701) sms/whatsapp-------------->012-6602016 Email::fariz3003@gmail.com
Pages : www.facebook.com/bondaseri 

Pengedar Shaklee Kawasan Dengkil, Putrajaya dan Stadium Bukit Jalil

"ANDA SEDANG MENCARI PENDAPATAN SAMPINGAN?? INGIN BEKERJA DI RUMAH SAMBIL MENJAGA ANAK?? HANYA DENGAN ONLINE SAHAJA ANDA DAPAT MENJANA 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN?? JOM DAFTAR AHLI SHAKLEE DAN NIKMATI PELBAGAI FAEDAH SHAKLEE DENGAN MODAL SERENDAH RM75 SAHAJA"

Tuesday, November 18, 2014

Segmen Blogwalking By DJH

Segmen Blogwalking By DJH


Hari ni nak join segmen blogwalking lagi... Kali ni anjuran blog Diari jejaka hangat..Macam biasa segmen-segmen ni mesti ada syarat-syaratnya kan...Jom tengok dulu syaratnya ye....




Syarat-Syarat Penyertaan


====================================
  • Add Google +Mohamad Khairil  - DONE -
  • Follow Blog Diari Jejaka Hangat  -  DONE -
  • Letak tajuk : Segmen Blogwalking By DJH  - DONE -
  • Copy banner di atas dan linkkan ke entry ini. - DONE -
  • Publish dan paste link penyertaan anda di ruangan komen ini.
====================================

ha...Senang je kan korang..Jom la join reramai...Segmen-segmen macam ni bagus untuk perkenalkan blog kita..Boleh tambah traffik ke blog kita...

Eh..Lupe pulak nak bagitau...Segmen ni akan tamat pada jam 23:59, 22 November 2014...Tak lama dah ni..cepat-cepat join nanti terlambat tak sempat...


DAPATKAN PENJIMATAN DALAM PEMBELIAN PRODUK SHAKLEE DENGAN MENDAFTAR AHLI SHAKLEE HARI INI!! 

***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit*** 

Sebarang pertanyaan atau maklumat lanjut :

Hubungi Fatiha (SID : 1150701) sms/whatsapp-------------->012-6602016 Email::fariz3003@gmail.com
Pages : www.facebook.com/bondaseri

Pengedar Shaklee Kawasan Dengkil, Putrajaya dan Stadium Bukit Jalil

"ANDA SEDANG MENCARI PENDAPATAN SAMPINGAN?? INGIN BEKERJA DI RUMAH SAMBIL MENJAGA ANAK?? HANYA DENGAN ONLINE SAHAJA ANDA DAPAT MENJANA 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN?? JOM DAFTAR AHLI SHAKLEE DAN NIKMATI PELBAGAI FAEDAH SHAKLEE DENGAN MODAL SERENDAH RM75 SAHAJA"

Kulat Air Di kaki Anda? | Jom Cegah Dan Rawat Sebelum Melarat

Kulat Air Di kaki Anda? | Jom Cegah Dan Rawat Sebelum Melarat | Kenali Apa Itu Kulat Air

Assalamualaikum dan salam sejahtera korang....

Pernah dengar orang kata kutu air, kulat air atau kaki makan air? Hari ni nak cerita pasal ni la...Sama atau berbeza..Kenapa kaki nak makan air pulak kan..

ha...Nak tau kan?kan?...teruskan pembacaan anda...Wahhhahha...


Kenali Apa Itu Kulat Air


Kulat air adalah istilah yang digunakan untuk menerangkan sesuatu yang sebenarnya adalah sejenis jangkitan kulat pada kaki. kulat tersebut adalah kuman hidup yang tumbuh dan membiak pada semua manusia.

Kaki yang lembap, berpeluh dan kekurangan pengaliran udara yang baik ketika berkasut mewujudkan keadaan yang sangat sesuai untuk pertumbuhan kulat ini.


Punca-Punca Dan Tanda-Tanda Fizikal Jangkitan Kulat Ini


Antara punca jangkitan kulat ini adalah :
  • Kulat ini membiak dan hidup di tempat yang lembap dan basah. 
  • Kaki berpeluh
  • Tidak keringkan kaki selepas mandi atau selepas ke tandas
  • Kasut dan sarung kaki yang ketat
  • Iklim yang panas
** Penyakit ini tidak berjangkit kepada ahli keluarga atau orang sekeliling.

Antara gejala jangkitan penyakit ini adalah:
  • Rupa bentuknya berbeza-beza mengikut individu
  • ada yang mengalami pengelupasan pada kulit di celah jari kaki, merekah dan berkuping
  • ada yang hanya terdapat kemerahan, keruping dan melecet pada tapak kaki dan disepanjang bahagian tepi kaki
  • perubahan kulit diikuti rasa gatal. Mungkin berlaku jangkitan kuku jari kaki dan susah untuk dirawat
  • jangkitan kuku jari kaki mengakibatkan keruping, pemecahan, penebalan dan kehilangan kuku
  • semua ruam pada kaki adalah penyakit kutu air

Bagaimana Mencegah dan Merawat Jangkitan kulat Air

Cara pencegahan daripada jangkitan kulat air antaranya adalah :
  • Sapu krim anti kulat pada tempat yang dijangkiti sebanyak 2-3 kali sehari untuk 3 minggu
  • Basuh kaki setiap hari
  • Keringkan kaki dengan sempurna terutama dicelah jari kaki
  • Elakkan memakai kasut yang ketat. Pakai sandal semasa cuaca panas
  • Pakai sarung kaki daripada kain kapas dan tukar setiap hari atau lebih kerap jika lembap
  • Berkaki ayam apabila berada di rumah
  • Renjiskan serbuk anti kulat ke dalam kasut pada waktu siang

Rawatan boleh dimulakan serta merta selepas kulat pada kaki dikenalpasti. Krim anti kulat disarankan jika jangkitan tidak terlalu teruk. Rendaman kaki diberikan sebelum sapu krim anti kulat jika jangkitan teruk. Pil anti kulat diberikan jika keadaan sukar dirawat.

Shaklee Membantu Kurangkan Jangkitan Kulat Air Pada Kaki

 Antara produk shaklee yang membantu mencegah dan mengurangkan kesan akibat kulat air adalah :
  • ESP - membantu dalam pembinaan sel sihat menggantikan sel-sel kulit rosak akibat jangkitan kulat air terhadap kulit
  • Herb-lax - membantu dalam proses detoksifikasi sel-sel rosak
  • Garlic - mengandungi bahan semulajadi yang bertindak melawan fungus dan kulat
  • Sr Vita-C - membantu badan melawan infeksi kulat dan meningkatkan sistem imunisasi badan
  • Zink Complex - membantu menghalang fungus dan merangsang sistem imun
  • Alfalfa Complex - mempunyai sifat anti kulat dapat membantu mencegah pertumbuhan kulat dalam tubuh


DAPATKAN PENJIMATAN DALAM PEMBELIAN PRODUK SHAKLEE DENGAN MENDAFTAR AHLI SHAKLEE HARI INI!! 

***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit*** 

Sebarang pertanyaan atau maklumat lanjut :

Hubungi Fatiha (SID : 1150701) sms/whatsapp-------------->012-6602016 Email::fariz3003@gmail.com
Pages : www.facebook.com/bondaseri

Pengedar Shaklee Kawasan Dengkil, Putrajaya dan Stadium Bukit Jalil

"ANDA SEDANG MENCARI PENDAPATAN SAMPINGAN?? INGIN BEKERJA DI RUMAH SAMBIL MENJAGA ANAK?? HANYA DENGAN ONLINE SAHAJA ANDA DAPAT MENJANA 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN?? JOM DAFTAR AHLI SHAKLEE DAN NIKMATI PELBAGAI FAEDAH SHAKLEE DENGAN MODAL SERENDAH RM75 SAHAJA"

Monday, November 17, 2014

Tips Rambut Kekal Sihat Walaupun Bertudung

Tips Rambut Kekal Sihat Walaupun Bertudung


Assalamualaikum dan salam sejahtera korang...

Setiap orang mesti nak rambut cantik kan....Terutama wanita..Sekarang ni lelaki pun jaga rambut..Rambut umpama mahkota bagi wanita..Mesti nak rambut cantik dan sihat kan...

Kalaupun korang pakai tudung tak semestinya korang kena abaikan penjagaan rambut. sebab orang tak nampak bukan bermakna kita tak perlu jaga kan..Kita bukan nak tunjuk kat orang lain kan..Untuk kesihatan diri sendiri juga..

Jom tengok apa tips yang korang boleh amalkan untuk rambut sihat, berseri dan cantik walaupun anda pakai tudung hari-hari...

Tips agar Rambut bebas daripada sebarang masalah


  • Cuci rambut setiap hari dengan syampu dan urut kulit kepala menggunakan hujung jari dengan lembut
  • Usahakan mencuci rambut pada waktu petang agar terhindar daripada cahaya matahari secara langsung
  • Jika perlu bertudung dengan segera, keringkan rambut terlebih dahulu sebelum memakai tudung
  • Elakkan menyikat rambut ketika rambut masih basah. Mengelak berlaku kerosakan rambut
  • Ketika di rumah, biarkan rambut terlerai tanpa diikat supaya kulit kepala boleh bernafas
  • Sikat rambut sebelum tidur dan elakkan tidur di atas rambut

Set Penjagaan Rambut ProSante Shaklee


Produk penjagaan rambut prosante shaklee ni ada banyak tapi hari ni nak cerita tentang syampu dan kondisioner je dulu.. Jom kita tengok apa yang syampu dan kondisioner ni boleh buat dalam menjaga kesihatan dan kecantikan rambut kita ni..

1. Mempertahankan dari kerosakan sebelum ia bermula :  Revitalizing Shampoo & Purifying Shampoo

i- membersihkan dan memulihkan lantunan dan sinaran muda : Revitalizing Shampoo

- mengandungi sistem sistem pembersihan yang patent-pending. Humectants dan protein sayur untuk kutikel rambut yang licin
- mengimbangi kulit kepala dan menyemai rambut dengan humectants, bantu kurangkan kusut dan kekalkan imbangan kelembapan dan kilauan
- setiap kali penggunaan korang akan rasa rambut korang :
  • bersih - menanggalkan minyak berlebihan, kotoran dan produk dandanan
  • kuat - tidak menanggalkan kelembapan penting, kutikel rambut sentiasa licin dan tahan daripada rosak, walaupun rambut basah
  • lantunan - anti-statik dan tidak mengeringkan, kekalkan flex dan daya tahan semulajadi
  • menyegarkan - menampilkan scalp health complex untuk menenangkan dan melembapkan, membuat kukit kepala rasa selesa dan bertenaga
ii- pembersihan secara mendalam disamping melindungi kelembapan asli : Purifying Shampoo

- membersih dengan lengkap, mendalam untuk menghapuskan kotoran dan pembentukan minyak tanpa menanggalkan rambut atau kulit kepala atau melunturkan warna rambut
- setiap kegunaan membuat rambut korang rasa :
  • penjelasan - membersihkan rambut dari sebum yang terkumpul, pencemar persekitaran dan timbunan produk dandanan. Mengembalikan sinaran dan menyerlahkan tekstur asli rambut
  • volumized - keseimbangan pH balanced untuk melindungi kutikel rambut dan menjamin body, lift dan kilau
  • de-stressed - menangani cabaran alam sekitar dengan melindungi kelembapan dan keimbangan lipid
  • bebas daripada pengelupasan - menampilkan scalp health complex untuk mengurangkan kelihatan berminyak dan berkelemumur, bantu menyokong imbangan mikroflora kulit kepala

2. Membaiki dan membinasemula rambut secara semulajadi : Lightweight Conditioner & Replenishing Conditioner

i- memulihkan tekstur dan kekuatan serta mencapai volume dan kondisi optimum : Lightweight Conditioner

- scalp health complex menyerap kutikel rambut untuk mengekalkan imbangan pH dan hidrasi kulit kepala
- bersumberkan tumbuhan membantu memberikan volume dan penstrukturan semula permukaan bilah rambut supaya ianya kelihatan :
  • Ringan - menyuburkan dan melindungi rambut tanpa memberatkannya, boleh digunakan setiap hari
  • bebas kusut - pelembap ringan, melicin dan mengasingkan rambut supaya sikat anda bergerak dengan mudah dalam keadaan basah ataupun kering
  • mudah diurus - agen kondisioner semulajadi melembutkan rambut dan menghapuskan statik untuk pengendalian mudah dan penggayaan
  • volume - meningkatkan kekuatan rambut dan kilat serta membantu menebalkan rambut halus untuk lebih cantik
ii- melembap dan mengisi setiap helai rambut : Replenishing Conditioner

- untuk semua jenis rambut. Meningkatkan kesihatan rambut dan penawar rambut kering, rapuh bertekstur
- emolien pekat dan elemen struktur asli meresap ke dalam rambut yang kering, membina semula keanjalan dan kekuatan
- humectants asli mengikat dan mengekalkan kelembapan untuk memulihkan kilauan dan fleksibiliti
- gunakan sekali atau dua kali seminggu agar rambut :
  • berkilat - pelincir semulajadi dan ekstrak herba menambah kelembapan dan melicinkan permukaan rambut untuk lebih kilat. Menghasilkan rambut yang lembut dengan rasa seperti sutera luar biasa
  • dipulihkan - scalp health complex membantu menormalkan dan melembapkan kulit kepala dan rambut
  • de-frizzed - humectants dan protein asli membantimembina semula kerosakan kepada bilah rambut, melembutkan dan meningkatkan tekstur rambut
  • berdaya tahan - ramuan penguat semulajadi menambah bentuk, fleksibikiti dan pengurusan rambut



DAPATKAN PENJIMATAN DALAM PEMBELIAN PRODUK SHAKLEE DENGAN MENDAFTAR AHLI SHAKLEE HARI INI!! 

***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit***

Sebarang pertanyaan atau maklumat lanjut :

Hubungi Fatiha (SID : 1150701) sms/whatsapp-------------->012-6602016 Email::fariz3003@gmail.com
Pages : www.facebook.com/bondaseri

Pengedar Shaklee Kawasan Dengkil, Putrajaya dan Stadium Bukit Jalil

"ANDA SEDANG MENCARI PENDAPATAN SAMPINGAN?? INGIN BEKERJA DI RUMAH SAMBIL MENJAGA ANAK?? HANYA DENGAN ONLINE SAHAJA ANDA DAPAT MENJANA 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN?? JOM DAFTAR AHLI SHAKLEE DAN NIKMATI PELBAGAI FAEDAH SHAKLEE DENGAN MODAL SERENDAH RM75 SAHAJA"

Segmen Pencarian Bloglist November | Blog A Writer's Life

Segmen Pencarian Bloglist November | Blog A Writer's Life


Assalamualaikum dan salam sejahtera korang....

Hujung-hujung tahun ni ramai yang buat segmen kat blog...Teringat dulu-dulu masa belajar selalu join segmen-segmen kat blog guna blog lama..Masa study banyak masa lapang...Boring belajar layan blog..

Bila abis je belajar..Keje...terus freeze je blog tu..Tak sempat update..Lepas kawin..Ada anak lagi la tak sempat nak update..Lama dah tinggal blog tu.. Dah lama tak tag orang untuk segmen kat blog ni..



Hari ni nak join segmen pencarian bloglist november anjuran blog A writer's life kepunyaan Faris Yahani..Segmen ni bermula dari 14 nov hingga 28 nov 2014..Yang best siapa yang join segmen ni blog dia akan duduk dalam bloglist A writer's life selama 2 bulan.. Untung-untung boleh naikkan traffik blog sendiri..

Jom tengok apa syarat-syarat yang boleh melayakkan kita join segmen ni...

  1. Follow blog A Writer's Life dan My Territory Arie Fareeha . - DONE -
  2. Follow Twitter A Writer's Life dan Mazni Fareeha *jika ada*  - TAKDA TWITTER -
  3. Follow Instagaram Mazni Fareeha *jika ada*  - DONE -
  4. Buat satu entri berkaitan segmen ini . Anda perlu tag 2 orang supaya lebih meriah. - DONE -
  5. Tinggalkan Url entri anda di ruangan komen ini.
  6. Bermula dari 14 November hingga 28 November.
  7. Blog anda akan berada di bloglist dari 28 November 2014 - 29 Januari 2015 .

oh...LuPa pula nak tag rakan blogger...siapa ye...

1. Lili

ok..Ok settle nombor 1-4...pasni nak pegi tepek url kt blog owner segmen ni..

** sesiapa yang baca blog saya yang kerdil ini jom la join sekali...Kita kasi meriah dan gegar lebih sikit segmen ni..

DAPATKAN PENJIMATAN DALAM PEMBELIAN PRODUK SHAKLEE DENGAN MENDAFTAR AHLI SHAKLEE HARI INI!! 

***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit*** 

Sebarang pertanyaan atau maklumat lanjut :

Hubungi Fatiha (SID : 1150701) sms/whatsapp-------------->012-6602016 Email::fariz3003@gmail.com
Pages : www.facebook.com/bondaseri 

Pengedar Shaklee Kawasan Dengkil, Putrajaya dan Stadium Bukit Jalil

"ANDA SEDANG MENCARI PENDAPATAN SAMPINGAN?? INGIN BEKERJA DI RUMAH SAMBIL MENJAGA ANAK?? HANYA DENGAN ONLINE SAHAJA ANDA DAPAT MENJANA 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN?? JOM DAFTAR AHLI SHAKLEE DAN NIKMATI PELBAGAI FAEDAH SHAKLEE DENGAN MODAL SERENDAH RM75 SAHAJA"

Sunday, November 16, 2014

Rahsia Tampil Kurus Dan Sihat Tanpa Kesan Sampingan

Rahsia Tampil Kurus Dan Sihat Tanpa Kesan Sampingan | Set Kurus Shaklee


assalamualaikum dan salam sejahtera korang...

Sebelum ni dah cerita pasal diet tak sihat kan.. Sekarang nak cerita pasal kurus tapi sihat.. Set kurus Shaklee ni adalah makanan tambahan dan bukan ubat. Jadi kalau korang nak kurus secara drastik bukan set ni la..Takkan nak buang lemak lebih 20 tahun dulu dlm masa 2 bulan...

Kalau korang konsisten dengan set ni..Insha Allah korang akan kurus dan sihat secara beransur-ansur.. Lagipun shaklee ni semulajadi dan takda bahan kimia jadi takda la kesan sampingan macam ubat-ubat kurus lain yang banyak di pasaran sekarang ni..

Jom kita tengok suplimen apa yang terdapat dalam set kurus shaklee ni.. Dan bagaimana ia bertindak.

Bagaimana Set Kurus Ini Bertindak Dalam Proses Pengurusan dan Penurunan Berat Badan


Set ini bertindak secara 3B.. Nak tau apa itu 3B?...Jom tengok kat bawah ni ye..

1. Bakar
2. Buang
3. Bina

masih tak nampak dan tak faham bagaimana ia bertindak? Jom tengok penerangan di bawah...

1. Bakar lemak
- untuk pelangsingan dan penurunan berat badan, lemak-lemak yang terkumpul dalam badan perlu dibakar terlebih dahulu..
- suplimen yang disarankan diambil dalam set ini adalah Lecithin dan Omega Guard..Mempunyai fungsi yang lebih kurang sama. Lecithin diekstrak daripada soya dan omega guard daripada minyak ikan..
- dari segi kadar pembakaran lemak, omega guard lebih kuat berbanding lecithin
- kalau bajet anda kurang boleh ambil lecithin. Kalau bajet lebih elok la beli kedua-duanya. Lagipun fungsi omega dan lecithin ni tak terhad kepada bakar lemak sahaja..

2. Buang toksin
- lemak-lemak yang telah dibakar tadi perlu dibuang keluar dari badan. Kalau tak buang takut jadi penyakit lain pulak nanti kan..
- lemak diangkut keluar daripada tubuh melalui proses perkumuhan sebagai bahan kumuh
- kat sini diperlukan alfalfa dan herb-lax untuk mengangkut lemak yang dah dibakar dan toksin tadi..
- alfalfa berfungsi mengangkut toksin dari seluruh badan manakala herb-lax berfungsi sebagai detox dalam perut dan usus.
- herb-lax tak disarankan untuk ibu menyusu sebab takut anak tak tahan dan akan cirit-birit.
- alfalfa juga kalau ibu menyusu kena pantau baby takut cirit sebab ada baby yang tak tahan...Tapi kebanyakkannya ok dengan alfalfa.

3. Bina otot
- selepas lemak dibuang daripada badan, kita mesti membina semula otot supaya nampak menggelebeh je kan..
- untuk membina otot ni disarankan mengambil ESP dan Cinch shake
- ESP mengandungi protein penting yang boleh membantu dalam pembinaan otot
- Cinch Shake ni mengandungi leucine untuk memelihara otot semasa menurunkan berat badan. juga membantu meningkatkan kadar metabolisma badan



Testimoni Set Kurus Shaklee



Lecithin + Herb-lax

Lecithin + Alfalfa + Cinch shake



Herb-lax + Omega Guard + Cinch Shake + Lecithin


Ni pula testimoni saya sendiri..Saya sebulan lepas bersalin berat 57 kg..Sekarang saya makan alfalfa berat jadi 52.8 kg...Lagi ringan daripada sebelum hamil..

Mereka dah mencuba dan berjaya...Anda pula bagaimana?


=====================================
*PROMOSI NOVEMBER 2014*
** BUY 6 FREE 1 OMEGA GUARD **
*** BUY TWINPACK LESS 5% DISCOUNT ***
=====================================

DAPATKAN PENJIMATAN DALAM PEMBELIAN PRODUK SHAKLEE DENGAN MENDAFTAR AHLI SHAKLEE HARI INI!!

***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit***

Sebarang pertanyaan atau maklumat lanjut:

Hubungi Fatiha (SID : 1150701) sms/whatsapp-------------->012-6602016 Email::fariz3003@gmail.com
Pages : www.facebook.com/bondaseri

Pengedar Shaklee Kawasan Dengkil, Putrajaya dan Stadium Bukit Jalil

"ANDA SEDANG MENCARI PENDAPATAN SAMPINGAN?? INGIN BEKERJA DI RUMAH SAMBIL MENJAGA ANAK?? HANYA DENGAN ONLINE SAHAJA ANDA DAPAT MENJANA 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN?? JOM DAFTAR AHLI SHAKLEE DAN NIKMATI PELBAGAI FAEDAH SHAKLEE DENGAN MODAL SERENDAH RM75 SAHAJA"

7 Kaedah Diet Yang Berbahaya

7 Kaedah Diet Yang Berbahaya


Kebanyakan wanita memang impikan badan yang cantik dan langsing. Ada yang sanggup berhabis beribu-ribu ringgit untuk mendapatkan bentuk badan pilihan dan tak kurang juga yang sanggup menyiksa diri sendiri dengan mengamalkan diet yang tidak sihat semata-mata ingin kurus dan langsing.

Anda pula bagaimana? Sanggup berhabis duit atau siksa diri sendiri dengan diet tak sihat? Tak salah untuk berdiet tapi biarlah sihat dan diet seimbang.. Kalau nak kurus dan langsing pun biarlah sihat. Tak guna juga kalau kurus dan langsing tapi kesihatan tak elok...Kan..Kan...

Jom kita lihat diet yang tak sihat dan risiko serta mudarat kepada badan kita sekiranya kita berdiet secara ekstrem..

Jenis Diet Tidak Sihat dan Mudaratnya


Jom tengok jenis-jenis diet ni..Antaranya adalah:

1. Diet Atkins
- Diet rendah karbohidrat dan tinggi protein seperti daging merah, telur, ikan dan kulit gandum.
- makanan berprotein tinggi boleh menurunkan kadar kalsium dan menyebabkan berlakunya osteoporosis
- menyebabkan masalah sembelit, usus besar, buah pinggang dan menaikkan kadar kolestrol tubuh

2. Diet Cuka Epal
- Cuka epal dipercayai boleh meningkatkan kadar metabolisma tubuh dan mengurangkan selera makan
- cuka epal diminum sebanyak 3 sudu teh sebelum makan untuk menurunkan selera makan dan akan makan dengan sedikit
- cuka epal mempunyai asid yang sangat tinggi. Minum cuka epal secara terus boleh mengakibatkan mudah luka pada saluran tekak dan perut

3. Diet Cairan
- Diet jenis ini menurunkan berat badan sehingga 24.5 kg dalam masa 9 minggu.
- Caranya dengan mengambil cairan sahaja sama ada dalam bentuk sup, bubur cair atau minuman protein dan berjalan di treadmill 3 jam sehari
- tubuh akan mengambil lemak dan jaringan tubuh sebagai cadangan tenaga. Ini mengakibatkan organ tubuh berisiko untuk mendapat kesan mudarat kerana digunakan sebagai cadangan tenaga  agar tubuh boleh melakukan aktiviti harian.

4. Diet Lemon
- dikenali sebagai Lemonade Diet atau Maple Syrup 
- hanya minum campuran jus lemon, sirap maple, serbuk cili dan air putih selama 10 hingga 40 hari.
- membuatkan kadar gula dalam darah terganggu serta boleh menyebabkan tubuh kekurangan vitamin
- menyebabkan kehilangan jaringan otot

5. Diet Sup Kobis
- boleh menurunkan berat badan secara drastik dengan hanya mengambil sup kobis setiap hari selama 7 hari berturut-turut.
- menghilangkan pelbagai nutrisi dalam jumlah yang besar
- menyebabkan kekurangan vitamin dan mineral
menyebabkan kerosakan rambut, kulit dan kuku

6. Diet Biskut
- diet rendah kalori yang menggunakan biskut khas untuk diet sebagai pengganti makanan harian.
- amalkan 4-6 keping biskut setiap hari
- kekurangan kalori kerana biskut diet hanya mampu memenuhi sebanyak 800 kalori setiap hari
- ini bermakna tenaga anda hanya cukup untuk mengunyah biskut diet sahaja

7. Diet Cacing Pita
- diet paling ekstrem
- memakan daging yang mengandungi telur cacing pita (dikatakan telah disterilkan). Cacimg ini boleh membesar sehingga 9 meter dalam perut manusia.
- kehadiran cacing ini dalam perut boleh menguragkan selera makan dan mengganggu sistem pencernaan
- mengganggu penyerapan nutrisi makanan sehingga mampu menurunkan berat badan dengan cepat.
- bila dah dapat berat yang diingini perlu makan antibiotik tuk bunuh cacing tersebut
- boleh menyebabkan sakit pada perut, cirit-birit, sembelit dan radang pada dubur

Anda ingin mengamalkan diet sebegini? Fikir masak-masak..Kalau saya memang tak sanggup..Biarlah gemuk atau cubby sikit asalkan sihat..

Anda pula bagaimana?? Cube share sikit...

Makan Omega Guard pun boleh kurus juga...Dan Sihat...Kesan Berganda-ganda..Jom order sekarang 

=====================================
PROMOSI NOVEMBER 2014
** BUY 6 FREE 1 OMEGA GUARD **
*** BUY TWINPACK LESS 5% DISCOUNT ***
=====================================


DAPATKAN PENJIMATAN DALAM PEMBELIAN PRODUK SHAKLEE DENGAN MENDAFTAR AHLI SHAKLEE HARI INI!!

***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit***

Sebarang pertanyaan atau maklumat lanjut:

Hubungi Fatiha (SID : 1150701) sms/whatsapp-------------->012-6602016 Email::fariz3003@gmail.com
Pages : www.facebook.com/bondaseri

Pengedar Shaklee Kawasan Dengkil, Putrajaya dan Stadium Bukit Jalil

"ANDA SEDANG MENCARI PENDAPATAN SAMPINGAN?? INGIN BEKERJA DI RUMAH SAMBIL MENJAGA ANAK?? HANYA DENGAN ONLINE SAHAJA ANDA DAPAT MENJANA 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN?? JOM DAFTAR AHLI SHAKLEE DAN NIKMATI PELBAGAI FAEDAH SHAKLEE DENGAN MODAL SERENDAH RM75 SAHAJA"

Saturday, November 15, 2014

Keguguran Jejas Emosi Si Ibu

Keguguran Jejas Emosi Si Ibu | Awal atau Lewat

Keguguran adalah kehilangan janin dalam kandungan sebelum minggu ke-24 kehamilan. Jika kehilangan kandungan berlaku dalam 12 minggu pertama kehamilan ia dipanggil keguguran awal dan jika kehilangan selepas tempoh itu dipanggil keguguran lewat.

Keadaan ini berlaku kerana ¾ telur yang disenyawakan akan gugur dalam hari-hari pertama kehamilan. Keguguran awal lebih kerap berlaku berbanding keguguran lewat , kira-kira 1 antara 5 kehamilan dan keguguran lewat kira-kira 1 dalam 100 kehamilan

Sebab-Sebab Berlakunya Keguguran


  • Jika keguguran pada awal kehamilan biasanya berlaku sebab janin tak berkembang seperti yang sepatutnya
  • Untuk membolehkan janin berkembang, jumlah kromosom normal perlulah tepat. 23 daripada kromosom ibu dan 23 daripada kromosom bapa. Janin tidak akan berkembang jika terdapat ketidaknormalan pada kromosom.
  • Keguguran lewat lebih kepada masalah kesihatan si ibu berbanding bayi.
  • wanita berumur lebih berisiko mempunyai bayi dengan kecacatan kromosom. Bagi ibu yang berusia 30 tahun, risiko mengalami keguguran adalah 1 antara 5 kehamilan manakala jika berumur 42 tahun, risikonya adalah 1 antara 2 kehamilan.
  • Faktor kesihatan diri. Individu yang mempunyai masalah kesihatan seperti berat berlebihan, diabetis, tekanan darah tinggi dan masalah tiroid mempunyai risiko keguguran lebih tinggi.
  • Sindrom darah pekat atau Sindrom antifosfolipid menyebabkan pembekuan darah berlaku dalam salur darah juga penyebab kepada keguguran yang berulang
  • Risiko lebih tinggi untuk keguguran jika berlaku kecacatan pada uterus
  • Jangkitan semasa hamil menjadi punca keguguran lewat kehamilan seperti listeriosis dan toxoplasmosis, sifilis dan masalah yang menjejaskan hormon seperti polycystic ovaries
  • Gaya hidup yang tidak sihat dan pengambilan kafein yang terlalu tinggi


Tanda-Tanda Berlaku Keguguran


1. Kesakitan seakan-akan senggugut dan pendarahan yang banyak. Semasa awal kehamilan, anda boleh gugur tanpa anda ketahui kerana sangka anda datang haid namun ianya adalah keguguran.

2. Kantung kehamilan kosong, dimana embrio sepatutnya berada disitu

3. Tahap hormon kehamilan jatuh sehingga anda tidak begitu loya seperti sebelumnya atau payudara dah tak terlalu sakit. Namun simptom kehamilan ini akan hilang selepas minggu ke-12 atau ke-13 kehamilan

4. Tanda keguguran lewat adalah pendarahan yang banyak dan kadang kala air ketuban pecah. Mungkin disertai dengan kesakitan seperti bersalin. Keguguran yang disebabkan oleh servik yang lemah mungkin tidak menyakitkan.


Suplimen Membantu Pulihkan Badan Selepas Keguguran


1. B- Complex
- membantu melegakan ketegangan sistem saraf
- memberi ketenangan pada seluruh sistem badan
- mengelakkan stress ibu keguguran
- membantu meningkatkan penghasilan sel darah merah
- mengandungi asid folik sebagai persediaan untuk kehamilan semula

2. Vita-Lea
- 23 mineral penting diperlukan oleh badan untuk pembaikan selepas keguguran.
- zat besi penting untuk penghasilan darah merah bagi menggantikan darah yang hilang akibat keguguran
- mengelak muka pucat dan tak bermaya

3. SR Vita-C
- Elemen penyembuhan luka dan pelekatan yang bertindak sebagai pencantum dan penyembuhan luka
- membaik pulih sel dan tisu yan rosak
- meningkatkan sistem imun badan

4. Zink Complex
- membantu dalam penyembuhan luka dalaman
- membaik pulih kerosakan tisu dalaman
- penggalak keinginan seksual 

5. ESP
- membabtu menguatkan rahim sebagai persediaan untuk kehamilan semula
- membantu dalam penyembuhan luka luaran dan dalaman
- membantu menambah tenaga

** keguguran lebih kurang sama macam bersalin jadi suplimen yang sesuai sama dengan dalam set bersalin...




DAPATKAN PENJIMATAN DALAM PEMBELIAN PRODUK SHAKLEE DENGAN MENDAFTAR AHLI SHAKLEE HARI INI!!

***Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit***

Sebarang pertanyaan atau maklumat lanjut:

Hubungi Fatiha (SID : 1150701) sms/whatsapp-------------->012-6602016 Email::fariz3003@gmail.com
Pages : www.facebook.com/bondaseri

Pengedar Shaklee Kawasan Dengkil, Putrajaya dan Stadium Bukit Jalil

"ANDA SEDANG MENCARI PENDAPATAN SAMPINGAN?? INGIN BEKERJA DI RUMAH SAMBIL MENJAGA ANAK?? HANYA DENGAN ONLINE SAHAJA ANDA DAPAT MENJANA 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN?? JOM DAFTAR AHLI SHAKLEE DAN NIKMATI PELBAGAI FAEDAH SHAKLEE DENGAN MODAL SERENDAH RM75 SAHAJA"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...